Övriga nyheter

Allt fler svärmar för insektsmat

Syrsor som snacks i Thailand. Foto: Alamy

Känn lite på tanken att äta insekter. Kittlande? Nu vill allt fler företag få oss att stoppa syrsor i vår smoothie.

Den gamla lagerlokalen ligger i ett industriområde i San Fernando Valley i Los Angeles och är långt ifrån sinnebilden av en farm där det föds upp middagsmat. Men i halvdunklet hörs syrsorna sjunga, omedvetna om att de kommer att sluta sina dagar i en pesto eller proteinbar.

Här i innovationsmeckat Kalifornien har fyra unga män startat vad de kallar delstatens första urbana farm för uppfödning av syrsor för matbruk. Los Angeles erbjuder en perfekt blandning av det varma klimat som syrsorna trivs i och hälso- och miljömedvetna människor som är öppna för nya trender och idéer.

Prova Ny Teknik – 49 kr
för 1 månad


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här