Vill du vara en av världens bästa forskare inom radiokommunikation?

FOI i Linköping behöver förstärka på forskningsenheten för Robust Telekommunikation.  Enheten arbetar bland annat inom områdena signalbehandling för adaptiva radiosystem, störningspåverkan på känsliga system, radionätutveckling samt navigerings- och positioneringssystem. Målet är att bidra till ökad förmåga och tillförlitliga kommunikationer i militära och civila ledningssystem under svåra förhållanden vid kris, katastrof eller krig.

Mer information om vår forskningsverksamhet inom robust telekommunikation finns på
https://www.foi.se/var-kunskap/informationssakerhet-och-kommunikation/robust-telekommunikation.html


Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill arbeta med tillämpad forskning och utveckling av avancerade radiosystem i tekniskt utmanande, främst militära, tillämpningar. Vi använder moderna utvecklingsverktyg och arbetet innefattar allt från teoretiska och praktiska analyser, programmering och simulering, medverkan i demonstrationer och fältförsök till rapportskrivning och kundföredragningar. Som medlem i gruppen arbetar du med aktuella forskningsfrågor inom området. Vårt arbete sker i projektform i samarbete med andra forskare inom och utom FOI. Du för dialog med våra kunder, förmedlar vad vi kan bistå med och presenterar gruppens resultat för dem.


Din profil

Du har en civilingenjörsexamen Teknisk Fysik, Elektroteknik, Datavetenskap eller motsvarande. Kunskaper inom radiokommunikationsområdet, forskarutbildning samt ett genuint intresse för hårdvarunära programmering och simulering är meriterande.

Vi sätter stort värde på att Du vill:

  • Jobba och utvecklas i teknikens framkant tillsammans med de bästa forskarna inom området
  • Göra skillnad och ta ansvar för att våra resultat kommer till nytta
  • Påverka och planera ditt eget arbete
  • Bygga kontaktnät och relationer med våra kunder

Vi är en arbetsplats med stor gemenskap där du som är nyfiken, brinner för ny teknik, har ett stort engagemang för både din egen och vår samlade kompetensutveckling samt har mycket god samarbetsförmåga kommer att trivas. I urvalsprocessen kommer stor vikt att läggas vid de personliga egenskaperna.

Enheten är en del av avdelningen för Ledningssystem som till helhet fokuserar på att ta fram mesta möjliga informationsmängd från enskilda sensorer och sätta samman informationen från många sensorer i syfte att öka förståelsen och kunna fatta korrekta beslut. Forskningen spänner över hela kedjan från sensorer till beslutsstöd.

 

Vi erbjuder

Att arbeta som forskare på FOI är omväxlande. Arbetet förutsätter att du kan arbeta självständigt såväl som tillsammans med andra och ställer krav på initiativförmåga. Vi har stor frihet att skapa tekniska lösningar utifrån den allra senaste tekniken. Hos oss kommer du att ges möjlighet till kontinuerlig personlig kompetensutveckling som anpassas så att både du som person och vi som organisation kan växa tillsammans.

FOI strävar efter mångfald där medarbetarnas bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar verksamheten. Vi arbetar medvetet för att vår arbetsplats ska ha en god arbetsmiljö och vara jämställd. Vi underlättar för våra anställda att kombinera arbetet med föräldraskap.

Aktuell tjänstgöringsort är Linköping. Arbetet innefattar en del kortare tjänsteresor avseende kund- och projektmöten, konferenser etc. såväl inom som utom landet. FOI tillämpar individuell lönesättning. För anställning på FOI krävs svenskt medborgarskap.


Har vi fångat ditt intresse?

Välkommen med frågor till enhetschef Jan-Erik Mathisen, kompetensområdesledare Kia Wiklundh samt våra fackliga företrädare, Nils Karlsson (SACO) och Johan Gustavsson (OFR/S – ST). Samtliga kan nås via vår växel på telefon: 013-37 80 00.

Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast 2017-03-05. Märk din ansökan med Ref nr FOI-2017-188. Vi vill att du fyller i de utbildningar och erfarenheter som är relevanta för jobbet. I slutet av ansökningsformuläret kan du sedan bifoga ett komplett CV och ett personligt brev.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommar att genomföras före anställning enligt 19 § i säkerhetsskyddslagen.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.