Två projektledare inom mark och anläggning

Som projektledare på Gata/VA-enheten arbetar du med utbyggnad av markanläggningar, vägar och VA. I exploateringsprojekt arbetar du tätt tillsammans med vår exploateringsingenjör och våra planarkitekter i samhällsbyggnadsprocessen, från detaljplaner till och med genomförande. Inom Gata/VA-enheten genomförs även årliga investeringsprojekt och utredningar i ett tidigt skede åt andra enheter. Du har ansvar för genomförande och ekonomisk uppföljning av entreprenaderna, med hjälp av externt upphandlade byggledare. Dina arbetsuppgifter innebär bland annat:

  • Bidra med tekniska kompetenser och kunskaper inom utbyggnad av markanläggningar tidigt i projektprocessen
  • Beställa och granska förprojektering/ detaljprojektering av vägar, dagvatten, VA m.m. som behövs för kommande väg- och ledningsarbeten
  • Upprätta förfrågningsunderlag för entreprenader i samarbete med vårt upphandlingsstöd Telge inköp.
  • Upphandla entreprenörer för genomförande av projektet
  • Se till att genomförandet hålls inom projektets givna ramar, såväl ekonomiskt som tidsmässigt.
  • Kvalitetsäkra att projektet genomförs enligt kommunens riktlinjer avseende funktion och kvalitet.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant utbildning som civil- eller högskoleingenjör, eller har annan motsvarande kunskap som förvärvats genom erfarenhet. Vidare ser vi också att du har erfarenhet från anläggningsbyggande, gärna från både entreprenad- och konsultledet. Du har kunskap om offentlig upphandling, anläggnings-AMA och entreprenadjuridik. Vidare ser vi att du har god förståelse för de olika tekniska disciplinerna och projekteringsprocessen som innefattas i ett anläggningsprojekt. 

B-kärkort är ett krav

Det är meriterande om du:

  • har minst 5 års yrkeserfarenhet inom området
  • tidigare haft positioner så som platschef, projektledare, projektchef eller motsvarande
  • har god datorvana 


Personliga egenskaper

Vi ser att du har en god samarbetsförmåga och är serviceinriktad i samspelet med arbetskamrater, konsulter, entreprenörer, fastighetsägare, kommunala förvaltningar och politiker samt kommuninvånare. Du har förmåga att uttrycka dig väl på svenska, både i tal och i skrift. Vidare ser vi också att du har förmåga att prioritera och lösa arbetsuppgifter på ett självständigt sätt.


Tillträde enligt överenskommelse.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Salems kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Det är dessutom viktigt att Du fyller i din ansökan noggrant då dina meriter kommer att viktas mot andra sökande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Salems kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.