Scania Engineer Program

Foto: Scania

Ingenjörsprogrammets syfte är att bidra till den långsiktiga försörjningen av specialistkompetens inom Forskning och Utveckling samt Scania Produktion och Logistik. Programmet ger en fördjupad introduktion till Scania där du bygger upp din kompetens och får unika kunskaper om företaget. Du förbereds för kommande befattningar genom det kontaktnät och de specifika produktionskunskaper du får. Efter avslutat program utgör ingenjörerna ett tillskott av välutbildade medarbetare till befattningar inom produktutveckling, produktion och logistik.

Innehåll

Programmet pågår i tio månader och omfattar totalt tre till fem praktikperioder beroende på vilken inriktning du väljer. Målet med ingenjörspraktiken är att få en god helhetssyn av funktionernas verksamhet. Till varje praktikplats får du en handledare som ansvarar för arbetsledning och det operativa arbetsinnehållet på praktikplatsen. En gemensam utvärdering sker efter varje praktikperiod. Under programmet genomgår du en hel del kurser och utbildningar anpassade för just din roll.

Programmet har tre olika inriktningar du kan välja mellan; Produktion, Mekanik och System. Du som väljer inriktning Produktion kan söka till programmet i Södertälje eller Oskarshamn. Du väljer först inriktning för att komma vidare med din ansökan.

Som antagen till programmet blir du anställd från första dagen. Efter programmet fortsätter du på en lämplig tjänst som ingenjör inom Scania.

Din profil

Programmet vänder sig till nyutexaminerade ingenjörer med kandidat- eller mastersexamen. Du har goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift och max ett års arbetslivserfarenhet. Väljer du inriktning mot Forskning och Utveckling krävs B-körkort.

Du är en person som tar initiativ, har hög social kompetens och är smidig i samarbetet med andra. Du har ett genuint tekniskt intresse och ett intresse för produktutveckling, konstruktion, produktionsflöden och logistik. Du är trygg, uthållig och har lätt för att förflytta dig geografiskt.

Vi erbjuder ett arbete med stora möjligheter till personlig utveckling. För oss är kompetensutveckling något som sker dagligen och en viktig hörnsten i vår framgång.

På Scania arbetar du i nära samarbete med engagerade kollegor som drivs av möjligheten att kunna påverka och få stort eget ansvar. Vi söker lagspelare som gillar att vinna tillsammans!

Ansökan

Vänligen registrera endast en ansökan, vi behandlar endast en ansökan per person.

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Ofullständiga ansökningar kommer ej att behandlas.

 

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.