Radio konstruktör

Dfind Science & Engineering söker nu 10st konsulter till uppdrag som radio konstruktör till vår kund. Som konsult hos oss har bl a fast månadslön och stimulerande nätverksträffar.

Tjänsten innebär att får du arbeta med olika radiokonstruktioner med allt från förstudie, design, verifiering, prototypframtagning till införande i produktion.

Din roll innefattar:

  • RF-systemering såsom upprättande av radiokanal-länkbudget samt Tx/Rx-länkbudget
  • Konstruktion av frekvenssyntes, mixrar, Tx/Rx-kedjor, effektförstärkare, resonansfilter (kavitetsfilter, combiners) och antenner
  • Komponentval
  • Simuleringar
  • Konstruktionsverifiering på komponent- och systemnivå

I tjänsten ingår resor till Gävle där produktion sker. Övernattningslägenhet finns att tillgå i Gävle. Tjänsten är placerad i Kista, Stockholm.

Sista ansökningsdag: Löpande tillsättning.
Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

Kvalifikationer:
Vi tror att du har relevant akademisk examen och några års erfarenhet av elektronikkonstruktion, alternativt är du nyutexaminerad och ser radiodesign som din stora passion. Du har också kunskap inom telekomstandarder såsom GSM-Edge/WCDMA/HSPA/LTE samt trådlösa standardar som Bluetooth, Zigbee och RFID.

Kunskap i simuleringsverktygen Agilent ADS, Microwave Office samt Ansys HFSS är meriterande.

Som person är du en stark ledare med en mycket god motivations- och kommunikationsförmåga, både i tal och skrift på svenska och engelska.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Som person har du ett personligt engagemang och en god förmåga att effektivt driva ditt arbete och dina projekt framåt. Du har lätt för att samarbeta i team och är bra på att planera och organisera ditt arbete. Du är angelägen om att nå resultat och att hålla deadlines med hög kvalitet i ditt arbete.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.