Projektledare Transmissionsmonteringen

Foto: Scania

DT – Scanias transmissionsmontering befinner sig i ett skede med många spännande utmaningar och förändringar. Här monteras, provas och målas Scanias huvudsakliga produktion av axlar och växellådor. I dagsläget är vi ca 900 medarbetare och har nyligen påbörjat resan inför introduktionen av nya axel- och växellådsvarianter. Här finns nu möjligheten att jobba inom en dynamisk produktionsmiljö med goda utvecklingsmöjligheter. Scania är idag en del av Volkswagen Truck & Bus och därmed en viktig spelare tillsammans med MAN i Volkswagens globala satsning inom segmentet för tunga transporter. Under 2016 investerade även Volkswagen i den amerikanska lastbilskoncernen Navistar. För Scanias transmissionsmontering innebär dessa samarbeten initialt att en verksamhet som tidigare bedrivits in house nu ska integreras med MAN, något som innebär nya spännande arbetssätt för både medarbetare och företag. Till vår produktionstekniska organisation söker vi en person som erbjuds möjligheten att jobba tillsammans med kollegor för att effektivt nå gemensamma och individuella mål och nyckeltal. Du kommer primärt att jobba med produkt introduktioner men även andra typer av projekt förekommer. Du kommer ingå i en grupp med ett tiotal projektledare. Vi har ett öppet och stöttande klimat, vi värderar engagemang och ansvarstagande. Att jobba med att utveckla oss själva och våra processer är en del av vardagen.

Arbetsuppgifter

Som Projektledare för produktintroduktioner på Transmissionsmonteringen är du produktionsrepresentant i ett antal tvärfunktionella produktutvecklingsprojekt där du medverkar från konceptstadiet till implementering. Du säkerställer avdelningens projektleveranser för att uppnå de av produktion uppsatta projektmålen samt störningsfria introduktioner. Det förekommer även projekt där vi sitter sida vid sida med MAN. Du kommer att ha nära kontakt med andra funktioner så som våra slutmonteringsverkstäder, R&D och inköp.

 

Uppdraget blir allt mer utmanande då framtiden ställer krav på snabbare introduktioner av en mer komplex produkt. Du arbetar tillsammans med produktionstekniker, montörer, logistikutvecklare samt vår transmissionsmonteringsverkstad i Brasilien för att säkerställa att produktintroduktionerna bidrar till att uppfylla Transmissionsmonteringens mål med 0 olyckor, 0 fel och ökad produktivitet.

Din profil

Vi söker dig som är nyfiken, driven och positiv. God samarbetsförmåga och social kompetens är en självklarhet. Förmåga att planera och strukturera ditt eget och projektgruppens arbete på både lång och kort sikt är en förutsättning för att lyckas. Du vet att det oklarheter är till för att redas ut. Du är van att kommunicera ditt budskap och resultat på olika nivåer, på Scania men också tillsammans med MAN. Med andra ord är dina ledaregenskaper väl utvecklade.

 

Tidigare erfarenhet av Projektledning och produktionstekniskt arbete är meriterande men inte avgörande då det är vem du är som person som slutligen är viktigast. Du har en högskole- eller civilingenjörsutbildning som grund eller motsvarande kompetens utvecklad via arbetslivserfarenhet. Du behärskar svenska såväl som engelska i tal och skrift.

Vi erbjuder

Som nyanställd kommer du att ha en handledare som stöd vid de frågeställningar du initialt ställs inför. Du kommer även under ditt introduktionsprogram lära känna Scania som företag och systematiskt utbildas inom våra processer.

 

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis kostnadsfri träning på Scanias egna hälsocenter Gröndal, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris, möjlighet till personalbil och mycket mer. Vi erbjuder även direktbuss mellan Stockholm Central och Södertälje via Liljeholmen med Scania Job Express för snabb och bekväm pendling till arbetet.

 

För mer information

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Henrik Grankvist (Gruppchef) tfn 08-553 803 17.

 

För facklig information från Unionen, Akademikerföreningen eller LEDARNA, gå in på www.scaniafacken.com.

 

Ansökan

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.

Intervjuer kommer hållas fortlöpande under ansökningsperioden.

 

Om du har problem med att fullfölja din ansökan, kan du skicka din ansökan till kandidatbokning@scania.com. Ange Jobbid och annonsrubriken i ämnesraden. Bifoga ditt CV och personligt brev. Vi behöver också ditt fullständiga namn, personnummer, adress, e-post och mobilnummer för att kunna göra din ansökan komplett.

 

 

 

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.