Logistiker med strategisk kompetens

Vilka är vi?

Kvalitetsstrategiska avdelningen arbetar på uppdrag av sjukhusledningen med att utveckla och införa principer, metoder och verktyg för hela Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Inom avdelningen finns flera olika yrkesprofessioner som coachar och stödjer sjukhusets verksamheter i utvecklingsarbete. Inom logistik arbetar vi främst med analys, utredning, projekt och utbildning. Vi söker nu en logistikstrateg med cirka 5-10 års erfarenhet till vårt team logistik- och projektstöd.


Arbetsuppgifter

Utmaningarna inom sjukvården är stora med förändrade vårdbehov och ökande kostnader. Vårt främsta fokus är tillgänglighetsfrågor och kvalitet. Under kommande år är införandet och utvecklandet av en värdebaserad styrning och en effektivare produktionsplanering prioriterat. Dessutom efterfrågas alltmer uppdrag av utredande karaktär. Tempot är högt, liksom kravet på kvalitet.

Du kommer att ingå i ett team av logistiker som arbetar i form av internkonsulter i samverkan med utvecklingschefer och verksamhetschefer på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Teamet logistik- och projektstöd arbetar med projektledning, analys och faktabaserade underlag utifrån sjukhusets aktuella behov. Frågeställningar vi ofta möter handlar om att matcha behov och efterfrågan samt att utveckla och effektivisera patientflöden. Du kommer utifrån din kompetens att arbeta och ansvara för såväl verksamhetsspecifika som sjukhusövergripande uppdrag.

Logistik- och projektstöd är en del av kvalitetsstrategiska avdelningen vilket även innebär ett samarbete med övriga kollegor som arbetar inom sjukhusövergripande expertområden såsom patientsäkerhet, hälsofrämjande sjukvård, kvalitetsutveckling, uppföljningsarbete, etiska frågor med mera.


Kvalifikationer

Du har relevant högskoleutbildning inom logistik, produktionsutveckling eller motsvarande. Du har erfarenhet av produktionslogistik och kan visa upp exempel på projekt med goda resultat från kvalificerat arbete inom logistik- och verksamhetsutveckling. Mycket goda kunskaper i kvantitativ analys är ett krav och vi ser gärna att du har vana av och intresse för att hålla i utbildningar och presentationer. Erfarenhet av konsultativt arbete är mycket meriterande liksom arbetserfarenhet inom vården och praktisk erfarenhet av processutveckling. Vi ser gärna att du har erfarenhet både från offentlig och privat verksamhet.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och vi värdesätter exempelvis:

  • att du är kommunikativ och har god pedagogisk förmåga

  • att du har ett kund- och resultatinriktat arbetssätt

  • att du är initiativrik och är en analytisk problemlösare

  • att du har lätt för att motivera, skapa förtroende och engagemang

  • att du är flexibel och har en god samarbetsförmåga, du är van vid att arbeta i team

  • att du är ödmjuk och har förmåga att förstå verksamhetens utmaningar. 

Teamet består idag av ingenjörer, ekonomer samt personer med liknande inriktning mot logistik. Din personliga profil och dina professionella kunskaper är avgörande för att vi skall kunna bygga det team vi tänker oss.


Välkommen med din ansökan!


Om Västra Götalandsregionen

Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.


Ansökan

Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.
 

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.