Kemiingenjör/Chemical Engineer

Som kemiingenjör vid avdelningen för Arbetsmiljö & Hälsa (FHV) är du företagshälsovårdens expertresurs som stödjer linjeorganisationens arbete med att kontinuerligt förbättra arbetsmiljön. Placeringsort Luleå.


Om tjänsten

Inom SSAB har säkerheten för våra anställda högsta prioritet! Koncernens övergripande mål är att ingen ska utsättas för olycksfall eller skada, varken som anställd, entreprenör eller besökare. Vi arbetar systematiskt med arbetsmiljö- och säkerhetsfrågor. På så sätt ska våra anställdas hälsa bibehållas och stärkas, risken för olycksfall och arbetsskador minskas.

Som kemiingenjör är du företagshälsovårdens expertresurs som stödjer linjeorganisationens arbete med att kontinuerligt förbättra arbetsmiljön och höja medvetenheten om kemiska hälsorisker. Du arbetar i team tillsammans med arbetsmiljöingenjörer, företagsläkare, företagssköterskor och ergonom.

Du har stora möjligheter att påverka ditt arbete och i dina arbetsuppgifter ingår också omvärldsbevakning och samverkan med externa leverantörer.

Tillträde snarast enligt överenskommelse.


Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har ett brinnande intresse av arbetsmiljö- och kemifrågor. Vi tror att du är civilingenjörsutbildad i teknisk kemi kompletterad med universitetskurser i toxikologi och miljökemi, alternativt har annan utbildning som bedöms likvärdig. Du har erfarenhet, gärna från industrimiljö.

Ditt arbetssätt är aktivt och rådgivande.

Arbetet innebär många kontakter och förutsätter flexibilitet och god samarbetsförmåga. Du har god förmåga att kommunicera såväl muntligt och skriftligt och kan möta både individen och gruppen.


Vi erbjuder

Ett spännande och omväxlande arbete i ett team av specialister inom arbetsmiljö och hälsa, där du aktivt bidrar i verksamhetens förbättrings och utvecklingsarbete.


Vid frågor om tjänsten kontakta gärna

Malin Ståhl, Chef avsnitt Arbetsmiljö & Hälsa.


Facklig information lämnas av Akademikerföreningen, Unionen och Ledarna som nås via vår växel på tfn 0920-920 00


Vi undanber oss kontakter från rekryteringsföretag, annonssäljare och liknande beträffande denna annonsering.


Använd web-läsare MS Internet Explorer 9, 10, 11 eller senaste versionen av Mozilla Firefox samt aktivera Silverlight. Om du har rätt browser och det ändå inte fungerar - Avinstallera Silverlight och installera det igen när du får uppmaningen i ansökningsformuläret. Klicka här för att läsa mer om Silverlight.


Får du problem trots ovanstående, kan du skicka ditt CV och personliga brev hit. Kom ihåg att ange vilken tjänst du söker.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.