Jobba med Sveriges olje- och drivmedelsberedskap

Enheten för trygg energiförsörjning utgör myndighetens baskompetens och ansvarar för stor del av myndighetens uppdrag kring trygg energiförsörjning.
I ansvaret ligger bland annat:

  • att analysera, utveckla och samordna samhällets krisberedskapsförmåga inom energiområdet,
  • rollen behörig myndighet för trygg naturgasförsörjning,
  • Sveriges åtaganden enligt internationella överenskommelser om beredskapslagring av olja,
  • att kunna genomföra ransoneringar och andra regleringar som gäller användning av energi samt
  • att utveckla arbetet med återupptagen totalförsvarsplanering inom energiförsörjningen.


Dina arbetsuppgifter

Hos oss välkomnas du till en unik arbetsplats med stimulerande och varierande arbetsuppgifter. Du kommer tillsammans med dina kollegor bidra till att det finns en förmåga i samhället att agera före, under och efter störningar i energiförsörjningen.

Tjänsten rör i första hand arbetsuppgifter enligt lagen om beredskapslagring av olja men kan förändras över tid utifrån förändrade verksamhetsbehov. Arbetsuppgifter kan inkludera bl.a. handläggning, processutveckling, analys och internationell rapportering kring import, förbrukning och beredskapslager, tillsynsarbete, projektledning, riskanalyser och utveckling av nationella strategier för krishantering och höjd beredskap.

Resor förekommer i tjänsten. Arbetet inkluderar ett stort mått av samverkan internt och externt där du ska kunna representera myndigheten i olika sammanhang. Du kan komma att ingå i Energimyndighetens energikrisorganisation och få operativa krishanteringsuppgifter.

Det är ett strategiskt och operativt samt roligt uppdrag där man får verka för en trygg energiförsörjning i ett hållbart energisystem med mycket varierande och breda arbetsuppgifter!

Låter det intressant? Då kanske det är dig vi söker!


Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer vara relevant för myndighetens uppdrag inom försörjningstrygghet och denna tjänst. Det är meriterande om du har några års yrkeslivserfarenhet, gärna av liknande arbetsuppgifter eller arbetsområden som har relevans för myndighetens uppgifter kopplade till lagen om beredskapslagring av olja, exempelvis tjänstemannarollen, tillsyn, samhällets krisberedskap eller totalförsvar. Övrigt meriterande är erfarenheter/kunskaper om aktörer på den svenska drivmedelsmarknaden samt kunskap och förståelse för förutsättningar och utmaningar för Sveriges olje- och drivmedelsförsörjning, i huvudsak utifrån ett försörjningstrygghetsperspektiv.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper så som din samarbetsförmåga, din förmåga att strukturera och göra korrekta avvägningar och prioriteringar samt att du tar ansvar för dina uppgifter. Det är naturligt för dig att kommunicera muntligt och skriftligt på svenska och engelska.

Då tjänsten är säkerhetsklassad krävs svenskt medborgarskap samt att säkerhetsprövning med registerkontroll kommer genomföras i samband med anställning.

Välkommen med din ansökan!
 

Varaktighet/Arbetstid
Tillsvidareanställning, heltid. Vi tillämpar provanställning på 6 månader.
Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast den 16 maj 2017.
Om du skickar din ansökan på annat sätt än genom det enkla ansökningsformuläret på vår hemsida - märk då din ansökan med dnr xxx.

Övrigt
Tjänsten är placerad på Energimyndighetens huvudkontor i Eskilstuna. Energimyndigheten sätter värde på de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald kan tillföra verksamheten.

Fackliga kontaktpersoner
Linn Stengård, SACO, 016-544 20 27
Drazen Lojic, ST, 016-544 23 15

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.