Head of Accouting and Reporting

Nu söker vi dig som vill vara med och möta framtidens utmaningar som Head of Accounting and Reporting. Accounting and Reporting är en avdelning inom Scanias koncernstab Corporate Control. Som Head of Accounting and Reporting blir du chef för en grupp om 10 personer som arbetar med redovisning och rapportering för en rad fristående bolag och enheter inom Scania samt Scanias centrala staber.

Dina arbetsuppgifter

Det är din uppgift att leda avdelningen mot uppsatta mål och samt stödja medarbetarna med utgångspunkt från Scanias kärnvärden och gemensamma principer i deras kompetensutveckling.

Avdelningen levererar bokslut för en rad bolag och enheter samt ansvarar för ett antal offentliga årsredovisningar, vilket ställer stort krav på kvalitet och leveransprecision. Avdelningen har ett nära samarbete med controllers inom olika delar av organisationen och din roll är att säkerställa att kommunikation och samarbete fungerar. I tjänsten ingår också att aktivt driva arbetet med ständiga förbättringar i enlighet med Scanias principer.

Du rapporterar till Head of Corporate Accounting  and Control och din arbetsplats är belägen på vårt huvudkontor i Södertälje.

Huvudsakliga arbetsuppgifter inom gruppen

 • Periodbokslutsarbete med rapportering
 • Årsbokslut samt årsredovisningar för ett antal dotterbolag
 • Skatteredovisning
 • Projekt- och utredningsarbete i olika former
 • Din profil

  Du är civilekonom med inriktning mot redovisning och du arbetar antagligen idag som chef eller har annan relevant ledarskapserfarenhet. Du har gedigen erfarenhet inom redovisning och rapportering och det är en merit om du har erfarenhet av en internationell koncern. Du är en van systemanvändare samt har ett generellt intresse för systemlösningar och processer. Du behärskar Microsoft Excel samt svenska och engelska i tal och skrift.

  Som person är du ansvarstagande, strukturerad med god förmåga att hitta lösningar i olika situationer. Du är duktig på att omsätta behov till tydliga mål och leveranser såväl avseende löpande arbete som förändringsarbete. Du är också en god kommunikatör. Vi tror att du gillar att arbeta i högt tempo under uppsatta tidsramar och även att du har viljan att förändra och påverka processer i vår dagliga verksamhet. Som chef är du lyhörd ledare med god insikt om vad som krävs för att motivera medarbetare och utveckla ett effektivt team.

  Vi erbjuder

  Ett stimulerande och utvecklande arbete i en trivsam och dynamisk arbetsmiljö. Du kommer ha ett stort kontaktnät inom den centrala ekonomistaben samt bra insyn i Scaniagruppens verksamhet. Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

  Ytterligare information

  Kontakta gärna Anneli Tunved (Rekryteringsspecialist), 08-553 517 93 eller Fredrik Edman (Head of Corporate Accounting and Control), 08-553 704 72.

  Ansökan

  Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.

  Intervjuer kommer hållas fortlöpande under ansökningsperioden.

  Gör din ansökan via

  för att vi ska få korrekta uppgifter. I de fall det uppstår problem med att registrera din ansökan på scania.com så kan du maila din ansökan till kandidatbokning@scania.com

  OBS!

  Ange Scanias Job Id

  20171735

   i ämnesraden. Bifoga ditt CV, personligt brev samt relevanta betygskopior. Vi behöver också ditt fullständiga namn, adress, e-post och mobilnummer för att kunna registrera din ansökan. Ofullständiga mailansökningar kommer vi ej kunna hantera.

   

  Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.