Handläggare inom forskning och innovation till enheten Hållbar el

Energimyndigheten arbetar med förnybar energi, klimatinsatser, bättre teknik, trygg energiförsörjning och smartare energianvändning. Vår vision är ett hållbart energisystem och vi jobbar utifrån värdegrunden; trovärdig, modig, och helhetssyn.

Vill du ställa om energisystemet? Enheten för hållbar el arbetar med att stödja forskning och innovation som kan bidra till att skapa ett helt förnybart elsystem. Vi är 14 medarbetare på enheten som nu söker en ny kollega till vår spännande arbetsplats


Dina arbetsuppgifter

På enheten hållbar el välkomnas du till en trevlig arbetsplats med stimulerande och varierande arbetsuppgifter.

Vi erbjuder ett varierat och ansvarsfullt arbete där du kommer arbeta med alla delar av processen med att finansiera forsknings- och innovationsprojekt. Ditt främsta ansvarsområde kommer vara energilagring, såväl batterier som andra tekniker för lagring. Du kommer även arbeta med havsenergi och enhetens övriga områden.

Du kommer delta i arbetet med vår energilagerstrategi, samt utforma insatser som ska genomföras till följd av den. Du bygger nätverk och skapar kontakter både internt och externt med företag, akademi och institut. Samverkan med andra myndigheter är en naturlig del av arbetet. Du kommer även arbeta med enhetens forsknings- och innovationsprogram, hantera utlysningar, planera konferenser, följa upp projekt och verka för att den forskning som finns i Sverige ger ökad resultatnytta. Du kommer även vara ansvarig för vissa av de satsningar inom havsenergi som Energimyndigheten finansierar.

Arbetet förutsätter kontinuerlig omvärldsbevakning och kompetensutveckling inom dina sakområden, och du förväntas också kunna representera myndigheten externt i olika sammanhang. Arbetet kräver dessutom framtagande av skriftliga underlag på svenska och engelska

Som handläggare kommer du arbeta i ett team tillsammans med andra handläggare samt bidra till myndighetens förbättringsarbete.

Arbetet kan innefatta resor och deltagande i internationella samarbeten. 

Vi erbjuder en spännande mix av operativt, strategiskt och ansvarsfullt arbete där du får chansen att utveckla och driva ditt arbete inom området.

Låter det intressant? Då kanske det är dig vi söker!


Din profil

Vi söker dig som har en akademisk examen motsvarande mastersexamen eller civilingenjör inom relevant område. Har du en licentiat- eller doktorsexamen är detta meriterande.

Vi söker dig som har flera års arbetslivserfarenhet, gärna med koppling till batterier eller andra former av energilagring. Även erfarenhet av arbete med svenska elsystemet ur systemperspektiv, forskningsarbete eller arbete med start-ups och/eller små/medelstora företag ser vi som meriterande. Har du även erfarenhet av havsenergi ser vi detta som ett plus. Du har mycket goda kunskaper inom förnybar el.

Som person tar du initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du arbetar bra med andra människor och tar ansvar för dina uppgifter. En styrka hos dig är att du är strukturerad och gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor.

Det är naturligt för dig att kommunicera tydligt i både tal och skrift på svenska samt engelska.


Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Välkommen med din ansökan!


Varaktighet/Arbetstid

Tillsvidareanställning, heltid. Vi tillämpar provanställning på 6 månader.
Tillträde enligt överenskommelse.


Välkommen med din ansökan senast den 15 mars 2017.

Om du skickar din ansökan på annat sätt än genom det enkla ansökningsformuläret på vår hemsida - märk då din ansökan med dnr 2017-001861.


Energimyndigheten sätter värde på de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald kan tillföra verksamheten.

Tjänsten är placerad vid huvudkontoret i centrala Eskilstuna.


Kontaktpersoner

Sara Bargi
Enhetschef
016-544 21 70


Fackliga kontaktpersoner

Linn Stengård
SACO-S
016-544 20 27

Drazen Lojic
ST 
016-544 23 15

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.