Gruppchef inom Produktion och Logistik

Vill du ha en spännande ledarroll inom en framgångsrik verksamhet under utveckling? Vi söker nu flera erfarna gruppchefer som vill arbeta med hållbara och effektiva transportsystem.

Vill du arbeta med hållbara och effektiva transportsystem

I rollen som Gruppchef fungerar du både som chef, lärare och tränare i tillämpningen av de arbetssätt och metoder som Scania arbetar efter. Ett viktigt mål är att se till att avdelningen på ett säkert sätt levererar rätt kvalitet, vid rätt tidpunkt, till rätt kostnad. Det finns en tydlig struktur för arbetet och för våra gemensamma processer, men det är ditt aktiva och närvarande ledarskap som kommer att avgöra vilka resultat som uppnås. Tillsammans med din avdelning, om ca 15 medarbetare, arbetar ni aktivt för ständig förbättring och du kommer att ta fram mål, handlingsplaner och aktiviteter för genomförande och uppföljning. Du har stöd från en teknik- och underhållsorganisation, där du prioriterar och agerar efter avdelningens långsiktiga mål. Du ingår i verkstadsområdets ledningsgrupp och du supporteras av din verkstadschef.

Eftersom vi söker flertalet gruppchefer så finns det även olika gruppering, det finns dels inom produktion med skiftarbete, logistik och materialhantering.

          

I arbetsuppgifterna ingår att:

 • Leda verksamheten med ansvar på personal- och verksamhetsutveckling, säkerhet, kvalitet och leverans
 • Aktivt arbeta för att ständigt förbättra verksamheten genom att mål, handlingsplaner och aktiviteter tas fram, genomförs, följs upp och redovisas
 • Aktivt deltaga i ledningsgruppen
 • Du kommer att starta din anställning med en individuell introduktionsslinga som anpassas efter dina tidigare erfarenheter. Under introduktionsslingan får du kunskaper inom Scanias produktion, arbetssätt och struktur - Scanias produktionsfilosofi SPS. Vi erbjuder ett arbete med mycket goda utvecklingsmöjligheter i ett tryggt och internationellt företag.

  Du blir en viktig del av Scania

  - Scanias framgångar bygger till stor del på våra kärnvärden och sätt att arbeta, särskilt åtagandet om ständig förbättring och våra ledningssystem. Tillsammans utgör dessa tillgångar "The Scania Way" och grunden för Scanias företagskultur. Detta ger Scania en stark ledarposition i en värld som alltmer kräver säkra, hållbara och effektiva transportsystem. Scanias kärnvärden definierar vår kultur, läs mer om dem på vår hemsida

  .

  Läs gärna mer om

  Har du den här bakgrunden?

 • Du har akademisk bakgrund, helst med inriktning mot logistik
 • Meriterande om du har tidigare ledarerfarenheter av första linje chef för verkstadsanställda alternativt varit projektledare inom logistik.
 • Det är meriterande om du har arbetat inom produktion sedan tidigare
 • Är det här du?

  Som person är du är en lagspelare som ser till såväl den egna gruppens behov som till helheten för verksamheten samt har förmågan och viljan att inspirera dina medarbetare. Du är kommunikativ, drivande, strukturerad och har en god analytisk förmåga. Du är trygg i dig själv och vågar testa nya idéer samt har god självinsikt. Som ledare är du lyhörd för vad som krävs för att motivera medarbetarna och utveckla effektiva team samtidigt som du vågar vara tydlig och bestämd när det behövs.

  Ta reda på mer!

  Är det dig vi letar efter? Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

  Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

  I ditt personliga brev vill vi gärna att du fokuserar på vilket område du främst vill arbeta inom.

  Tjänsten är en tillsvidareanställning och placerad på vårt huvudkontor i Södertälje.

   

  Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.