FMV söker drivna projektingenjörer med fokus på Informationssystem

Vill du arbeta med intressant teknik i en verksamhet med ett viktigt samhällsuppdrag? Vill du ha en omväxlande roll där du arbetar i projekt med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Då är detta en utmaning för dig.

 

Vad kan vi erbjuda dig?

Enheten Operativa C2 inom avdelningen Ledningssystem ansvarar för anskaffningar, leveranser och vidmakthållande av system och produkter främst med inriktning mot stödsystem till Försvarsmaktens ledning. Vi hanterar bl a informationssystem för insatsledning, informations- och stödsystem för ledningsträning och vädertjänst. Drift av systemen genomförs av Försvarsmakten.

Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och god samarbetsförmåga. FMV utmärker sig genom att du som anställd får stort ansvar och ges goda möjligheter till kompetensutveckling. Våra medarbetare är viktiga för oss och här kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata.

Arbetsplatsen ligger vid Gärdet i Stockholm.

 

Ditt arbete:

Du kommer att delta i arbetet med att analysera och omsätta kundens funktionskrav som leder till teknisk design och kravställning till leverantörer. Vi ser det största behovet av projektingenjörer inom vädertjänstsystem och ledningsträningssystem. Arbetet innebär många kontaktytor, främst inom FMV och med Försvarsmakten, men även med leverantörer och andra myndigheter samt organisationer både nationellt och internationellt. Resor såväl inom Sverige som utomlands ingår i arbetet.

Du kommer att arbeta med systemarkitektur, konfigurationsledning och stödja vid upphandling samt delta i granskningar av design- och tekniklösningsförslag från leverantörer. I rollen kommer du även att driva delprojekt till överenskommen tid, kostnad och funktion och samarbeta med andra projekt. På sikt kan du även komma att leda projekt eller utvecklas till produktledare och vara med att säkerställa utarbetade kravsammanställningar och systemdesign.

 

Våra förväntningar på dig:

Som medarbetare är det värdefullt om du har förståelse för Försvarsmaktens verksamhet och har generell erfarenhet av projektarbete och tekniskt systemarbete främst inom IT-området. Vi söker dig som är civil-, högskoleingenjör, systemvetare eller har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt, t ex Försvarsmaktsanställd med relevant erfarenhet. Du har erfarenhet av systemarkitektur, konfigurationshantering, kravarbete och projektledning. Det är en fördel om du har kunskap om vädertjänst eller ledningsträning. Har du även kunskap om offentlig upphandling är det meriterande.

Även om tjänsten innebär många kontaktytor, så behöver du självständigt kunna ta ansvar för din uppgift och själv driva dina processer vidare på ett strukturerat sätt, hålla tidsramar samt uppnå god kvalitet. Du har också lätt för att leda och motivera andra samt skapa delaktighet. Vi värdesätter din integritet, analytiska förmåga samt ditt omdöme att göra korrekta avvägningar och prioriteringar samt förmåga att agera efter egen övertygelse men samtidigt vara flexibel. Arbetet kräver att du har god förmåga att uttrycka dig tydligt i tal och skrift på såväl svenska som engelska. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är svensk medborgare och provtjänstgöring kan komma att tillämpas. Körkort är önskvärt.

 

Frågor?

I denna rekrytering samarbetar vi med Baden & Clark Rekrytering. Vid frågor angående rekryteringsprocessen kontakta rekryteringskonsult Anette Eriksson. Vid frågor gällande tjänsten kontakta Anders Wretö, Chef Operativa C2, Ledningssystemmateriel.

 

Låter det intressant?

Du söker tjänsten via FMV:s hemsida http://www.fmv.se/sv/Jobba-hos-oss/Lediga-jobb/ genom att skicka in din ansökan med CV, personligt brev och betyg. Våra fackliga företrädare är: Kari Lehto (SACO), Micael Festin (OFR/S), Anders Palm (OFR/O) och Göran Stolpe (SEKO). Alla nås på telefon 08-782 4000.

Sista ansökningsdag är 29 maj 2017.

Varmt välkommen med din ansökan!

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.