El- och Automationschef till Isover

Motiveras du av stora projekt i en högteknologisk verksamhet? Är du redo för en strategisk ledarroll och vill fokusera på att höja driftsäkerheten i ett spännande företag? Då ska du läsa vidare!

Till ISOVER söker vi en El- och Automationschef. Här får du det övergripande ansvaret för el- och automationssektionen vilket innefattar el-standard, projektering av nya elanläggningar, ställverk och maskiner. Detta är en strategisk ledarroll där du får användning av din tekniska expertis inom området!

De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att leda och utveckla el- och automationsarbetet vilket innebär fokus på elsäkerhet och tillämpning av föreskrifter och normer (ESA, ELSA). En annan del av rollen är att säkerställa att anläggningen underhålls i föreskriftsenligt skick, att reservkraft och backup-system testas och att dess prestanda motsvarar processens behov. Du kommer vara företagets expert vid tekniska frågor avseende elmaskiner, drivsystem och driftsekonomi samt kontaktperson vid elfrågor både internt och externt. Vidare kommer du samarbeta med och vara en kravställare mot nätägare och elleverantör och vi ser därför gärna att du har god kännedom om el-kvalitet och överliggande nät.

Detta är en nyckelroll för den tekniska avdelningen och företaget. Till din hjälp kommer du ha kompetenta medarbetare inom el- och automationsområdet samt vår tekniska chef, som du kommer rapportera till. ISOVER står för miljö och effektivitet, vilket genomsyrar val av tekniska lösningar. Isover erbjuder goda karriärs- och utvecklingsmöjligheter i en stor och global koncern.


Kvalifikationer:

Du är högskole- eller civilingenjör med inriktning mot el/automation och du har gedigen kunskap kring process- samt maskinautomation. Allmän behörighet och erfarenhet som eldriftsledare är ett krav för denna tjänst, LSP är ett krav och HSP är meriterande. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet som ledare och av liknande arbetsuppgifter från tillverkande företag/processindustrin samt drivit förbättringsarbete. Erfarenhet från LEAN eller WCM är meriterande!

Eftersom företaget verkar i en internationell miljö är det viktigt att du behärskar både svenska och engelska obehindrat. Goda kunskaper inom hög- och lågspänningsställverk och vana att arbeta med elsäkerhet är också viktigt för denna tjänst.

Vi söker dig som är problemlösare och som vågar tänka utanför boxen! Du är trygg i dig själv, tar välgrundade och genomtänkta beslut. Tjänsten innebär att leda såväl medarbetare som konsulter och därför är det viktigt att trivas i en kommunikativ ledarroll. Vi tror att du beskriver dig som en generalist med både teoretiska och praktiska kunskaper och att du gillar att vara ute i verksamheten. Vidare har du en god förmåga att skapa struktur och rutiner samt att förankra dem i verksamheten. Känner du igen dig? Sök redan idag!


Uppdragsgivare: Saint-Gobain Sweden AB

Ort: Billesholm

Omfattning: Heltid


Sista ansökningsdag:

12:e mars men tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.


För information: Har vi väckt din nyfikenhet och vill du veta mer?

Ring gärna Malin Jessen på Dfind Science & Engineering så svarar hon gärna på dina frågor, 0729-88 95 04.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.