Avdelningschef Projekt och Utredning - Norrvatten

Som avdelningschef ingår du i Norrvattens ledningsgrupp och rapporterar till VD, med placering på Norrvattens huvudkontor i Sundbyberg. Du har personal- och arbetsmiljöansvar samt fullt budget- och resultatansvar för avdelningen samt ansvar för Norrvattens projektportfölj. Du är också en del i Norrvattens krisledningsgrupp.

I dina ansvarsområden ingår att:

  • ansvara för att samordna och driva all investeringsverksamhet inom Norrvatten.
  • ansvara för Norrvattens projektportfölj
  • svara för kort och långsiktig åtgärdsplanering för hela Norrvattens verksamhet.
  • övergripande ansvara för att förstudier och genomförandeprojektgenomförs inom bestämda tids-, kvalitets- och kostnadsramar.
  • övergripande ansvara för ledningsnätsrelaterade frågor inkl remisshantering, dokumentation och avtalsfrågor.
  • leda och fördela arbetet inom avdelningen och säkerställa enhetliga och effektiva processer och arbetssätt för verksamheten.
  • utveckla medarbetare och skapa goda förutsättningar för dem att växa i sina roller.
  • utveckla goda relationer och samarbeten med medlemskommunerna och externa intressenter.

Vi erbjuder ett utvecklingsinriktat och viktigt arbete med en hög grad av påverkan i ett stabilt och fristående kommunalförbund. Vi ligger i teknikens framkant och driver utveckling av dricksvattenförsörjningen i samarbete med våra medlemskommuner och andra vatten- och miljöaktörer. Vi har hög trivsel och ett högt engagemang för vårt uppdrag.

Vi söker nu dig som är civilingenjör eller har annan relevant utbildning och har erfarenhet av projektstyrning. Du har flerårig erfarenhet från VA-, anläggnings-, alternativt energisektorn som beställare, utförare eller från konsultledet och har kunskaper om entreprenadjuridik och offentlig upphandling. Väsentligt för oss är att du har goda ledaregenskaper och tidigare ledarerfarenhet med ansvar för personal och budget samt att du drivit utvecklings- och förbättringsarbete med goda resultat.

Det här är rätt arbete för dig som är en engagerad och resultatorienterad ledare som vill vara med och driva de viktiga investeringsprojekt vi har framför oss och utveckla Norrvattens projekthantering. För att kunna hålla ihop en komplex verksamhet och kunna hitta långsiktiga lösningar är din förmåga till överblick och helhetssyn viktig. Du har ett affärsmässigt och strategiskt tänkande och arbetar strukturerat och uthålligt för att nå uppsatta mål.

Ditt ledarskap präglas av trygghet, tydlighet och en god förmåga att skapa ett klimat som främjar utveckling, nytänkande och resultat. Då du kommer att ha många kontaktytor behöver du kunna bygga goda relationer, kommunicera och samarbeta med andra.  Du behöver också ha goda kunskaper i engelska och svenska i tal och skrift samt inneha B-körkort.

Låter det intressant? I denna rekrytering samarbetar Norrvatten med ProAstri. För mer information om Norrvatten, vårt uppdrag och hur vi arbetar gå in på www.norrvatten.se.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Karolina Öberg på karolina@proastri.se eller på tfn 0707-456766. 

Du söker tjänsten via www.proastri.se så snart som möjligt dock senast den 5 maj. Intervjuer kommer att ske löpande.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.