Automationsspecialist ny Karossfabrik Hytter

Vill du ta nästa steg i din specialistkarriär? Vi söker nu dig som vill vara med att genomföra utvecklingen av vår nya Karossfabrik till världsklass. Nå optimum i teknisk tillförlitlighet kryddat med energismarta lösningar.

Scania Oskarshamn är Kalmar läns största privata arbetsgivare och ansvarar för tillverkning av hela europaproduktionen av lastbilshytter. Vår moderna hyttfabrik består bland annat av Logistik, Pressverkstad, Karossverkstad, Grundmåleri, Täcklacksmåleri samt Monteringsverkstad. Vi ligger i framkant med hög produktkvalitet och automationsgrad.

                          En stor del av moderniseringen är en helt ny karossverkstad för svetsning av stommarna. Processen bygger främst på motståndssvetsning men även lödning och laserapplikationer kommer att användas. Vår fabrik är ett mönsterexempel för ”Industri 4.0”. Plattformen är Siemens TIA-portal i samspel med över 250 robotar. Vi söker därför ytterligare medarbetare för att stärka vår grupp av automationsspecialister på produktionstekniksavdelningen.

I arbetet skall du ingå i ett team som utformar vår Scania-unika PLC-standard med full objektorienterad struktur och dynamiska sekvenser. Vi på Scania har i decennier varit kända för vårt flexibla hyttprogram. Du kommer få vara med och skapa denna flexibilitet genom vårt unika sätt att programmera. Infrastruktur avseende kommunikation, ”Backup & Restore”, WinCC och MES är andra områden som också kommer att beröras.

Din profil är:

 • Ingenjörsutbildning inom automation
 • Flerårig erfarenhet kring PLC-programmering, gärna TIA-portal Siemens
 • Du är noggrann och känd för att vara väldigt strukturerad
 • Analytiskt sinne och god felsökare
 • Meriterande är erfarenheter från fordonsindustrin eller processindustri
 • Gärna roboterfarenhet (ABB)
 • Pedagogiska färdigheter är önskvärda då din kunskap behöver spridas
 • Kan entusiasmera och engagera personer att lyckas med arbetet och tekniken 
 • Din utveckling

  Vi erbjuder ett arbete med mycket goda utvecklingsmöjligheter i ett tryggt och internationellt företag. För att förstå produkten och produktionsflödet kommer du själv beredas möjligheten i att gå omfattande utbildning inom automation- och robotutbildning. Till detta även fördjupande utbildning i de system vi har. Tillsammans utvecklar vi dina färdigheter inom främst TIA-portal, allt för att uppnå ”train the trainer” inom automationen.

  Att delvis samverka med vår systeranläggning i Brasilien kommer också att vara en utmanande del.

  Organisation

  Du kommer att ingå i ”Automationsgruppen” där det redan finns en flerårig erfaren kollega som skrivit standarden. Ytterligare specialistgrupper finns med olika inriktningar. Dessutom finns det lokala produktionstekniker (ingenjörer) som arbetar närmast linjeorganisationen. Alla dessa kollegor bildar den produktionstekniska avdelningen för Kaross. Närmsta chef är Fredrik Svensson.

  Scanias kärnvärden definierar vår kultur. Kunden först, respekt för individen och kvalitet. I det dagliga arbetet innebär det att vi tror på en inspirerande arbetsplats där kund, medarbetare och produkt får ta plats. Att ha roligt på jobbet är viktigt för oss.

  Arbetstid och omfattning

  Dagtid

  Tillsvidare

  Heltid

  Ytterligare information

  För mer information är du välkommen att kontakta:

  Gruppchef MBBE, Fredrik Svensson 0491-762353

  MBHR, Sara Skeppner 0491-464223

  Ansökan

  Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.

  Intervjuer kommer att hållas kontinuerligt under ansökningsperioden.

   

  Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.