Applikationsingenjör - Automation Division

Som Applikationsingenjör (AI) på Piabs Automation Division säkerställer du att design, funktion och utveckling av våra ledande vakuumautomationsprodukter möter marknadskrav och behov. Du kommer att ha nära samarbete med PIABs R&D, försäljning, applikationsingenjörer i lokalbolag, kundservice och marknadsavdelning samt nyckelkunder. Vi ser gärna att du har några års ”fälterfarenhet” från industriellt vakuum alternativt automatisering via robot integration.

Du har mycket god kommunikations-, matematik och samarbetsförmåga. Rollen innebär en del resande med 30-50 övernattningar per år.

 

Som AI sammanställer du information om försäljarnas och kundernas behov och arbetar tillsammans med Piab för att utveckla stödmaterial såsom utbildningspaket och mjukvara / hårdvara säljverktyg. Du kommer att ansvara för produkt utbildning och förmedla produktkunskap och applikationslösningar för våra (nya) produkter / teknik. Som AI stödjer du företagets forsknings- och utvecklingsavdelning genom att förmedla kundernas behov och omvandlingen till fasta tekniska krav. I rollen som AI kommer du att spendera en hel del tid att fysiskt testa och utforska olika industriella automationsprodukter både interna och angränsande, för att bygga upp kompetens och kunskap.

 

Som AI inom Piabs automationsdivision kommer du att agera som informell ledare för ett nätverk av lokala applikationsingenjörer och vara ansvarig för att dela kunskap och information.

 

Vi söker dig som har en kandidatexamen i teknik och minst fem års relevant (vakuum automation alt Robot Integratör) branscherfarenhet. Du har en stark förståelse för ”lean manufacturing” och förbättra effektiviteten och måste vara uppdaterad inom industriell datakommunikation.

 

Rollen som AI kräver att du är självständig, mycket resultatdriven och en oberoende tänkare som kräver lite tillsyn. Du måste kunna fungera bra i ett team för att uppnå organisationens slutmål. Du ska även ha förmågan att kunna presentera information och utbilda på ett tydligt sätt till både säljare och kunder.

 

Kontaktperson

Vänligen skicka ditt CV till Josef Karbassi.

 

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.