Krönikor

Krönikor

”Mer iot än mobiler i Barcelona”

KRÖNIKA. Internet of things-teknik har länge haft en stark närvaro på Mobile World Congress i Barcelona. På årets upplaga av mobilmässan var den trenden extremt synlig, konstaterar Kalle Wiklund.

Krönikor

På jakt efter filterbubblan

KRÖNIKA. Jag öppnade Facebook på datorn. Den första bilden jag möttes av var en tapir. Den andra också, konstaterar Ada Fredelius.

Krönikor

”Vinnare har rätt attityd”

KRÖNIKA. ”Den attityd vi behöver i de tillverkande branscherna är en postiv och vinnande inställning, skriver Anders Ekdahl i sin krönika.

Krönikor

”Näthat är ett demokratiproblem”

KRÖNIKA. USA:s nya president Donald Trump har sagt att han vill stänga av internet. I mina mörka stunder tänker jag att han har rätt, skriver Linda Nohrstedt.

Krönikor

”Pewdiepie fattar inte allvaret”

KRÖNIKA. Felix Kjellberg försvarar sina rasistiska inslag med att det bara är humor. Men han verkar inte riktigt begripa vad han har ställt till med.

Krönikor

Vi vinner på att vara människor

KRÖNIKA. Maskinerna vinner över oss på vissa områden, men när människor och maskiner jobbar ihop blir resultatet allra bäst. Även i framtiden kommer det finnas arbeten för människor.

Krönikor

Trampa fram en bättre framtid

KRÖNIKA. Vilken teknik kan bidra till att människor kan få ett bättre liv, trots fattigdom? Mobiltelefoner och tillgång till internet, är ett svar, men det finns flera.