Krönikor

Krönikor

”Skittelefonen” som förändrade teknikvärlden

KRÖNIKA. Dyr och tekniskt undermålig, enligt experterna. Men den första Iphone, lanserad för tio år sedan i dag, kom ändå att bli startskottet för en helt ny teknikera, skriver Ny Tekniks Kalle Wiklund.

Krönikor

”Välkommen till mitt virtuella jullov”

KRÖNIKA. Ny Tekniks reporter Peter Ottsjö lät sin familj och vänner fira storhelgerna med årets julklapp. Så här gick det när gästrummet blev en portal till den virtuella verkligheten.

Krönikor

”Hoppas möta Rysslands svar på Zuckerberg”

KRÖNIKA. Nya lösningar inom virtuell verklighet, bolag som utvecklar framtidens mat och ryska startups är tre saker som Ny Tekniks utsände kommer titta närmare på under startupkonferensen Slush.

Automation

”Häng med så kommer tillväxten”

KRÖNIKA. Sverige har en stor fördel – vårt pragmatiska, nyfikna sätt att på ett icke hierarkiskt manér ta oss an en uppgift, menar Fredrik Sidahl.

Automation

”Digitalt – bara början på ny era”

KRÖNIKA. Steve Jobs visar stolt upp en en Iphone under 2007. Industrin är i ett liknande skede i dag men utan en Jobs-figur i ledningen, skriver gästkrönikören.

Ingenjörskarriär

”Ericsson måste locka största talangerna”

KRÖNIKA. Ingenjörer vill jobba på innovativa bolag, med spännande produkter och ge sig i kast med nya utmaningar. Det blir väldigt tydligt varje år som vi på Ny Teknik, tillsammans med Sveriges Ingenjörer, gör Ingenjörsbarometern.