Så vill teknikjättarna locka fler kvinnor

2016-03-18 12:31 Elsa Persson  
Företagsrepresentanter från Scania, Tieto och Boliden berättade hur de arbetar för att öka jämställdheten på sina arbetsplatser. | fotograf: Christian Rhen

Storföretagen vill bli mer attraktiva för kvinnliga ingenjörer. Och kvinnliga ingenjörer jagar toppjobb i tekniksektorn. På Ingenjörskarriärs temakväll möttes de.

På bara några timmar blev Ingenjörskarriärs temakväll om jämställdhet i ingenjörsbranschen fullbokad. Ett 80-tal kvinnliga ingenjörer nätverkade med tre storföretag.

– Man måste uppmuntra kvinnor att söka tjänster lite mer. Det räcker inte att sätta ut annonser och gallra de bästa ansökningarna, säger Sandra Lindqvist, beräkningsingenjör på FS Dynamics och en av de som besökte temakvällen.

I panelsamtalet på scen berättade representanter från Scania, Boliden och Tietos bankverksamhet om sitt arbete för att rekrytera fler kvinnor.

Läs hela artikeln på Ny Tekniks karriärsajt Ingenjörskarriär.se

  

   

Gilla Ingenjörskarriär på Facebook

 

Elsa Persson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkla: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Senaste inom

Sponsrat innehåll

ANNONS

Debatt