Karriär

Fixa bästa matlådan själv

Lotta Brinck, dietist och matskribent har tagit fram sex somriga lunchlådor. Alla recepten hittar du via länkarna i högerspalt nedan. Foto: Jörgen Appelgren

Tröttnat på lunchrestaurangernas mat och butikernas färdiga lådor? Tycker du att lunchmaten varken är tillräckligt god eller särskilt nyttig och dessutom för dyr? Prova någon av våra färgglada matlådor eller fräscha sallader.

<p>Enklast är förstås att laga en extra portion till middagen och lägga den i morgondagens lunchlåda ... Blev det bara korv stroganoff över och inget ris efter dagens måltid? Koka en portion bulgur, några potatisar eller varför inte komplettera med snabbkokt couscous eller nudlar. Kokta kikärter eller bönor kan också ersätta riset. </p> <p>Är det tvärtom, att du har en portion pasta eller några kokta potatisar kvar sedan middagen. Plocka då fram en kycklingfilé, en portionsbit lax ur frysen, några falafel eller köttbullar, en korv eller två och stek, krydda och lägg i lådan. </p> <p>Många gånger kan ett kokt ägg, en näve skalade räkor eller några skivor skinka eller rostbiff också vara lösningen.  För dig som vill ha mer handfasta tips och nya recept finns förslag på tre kalla lådor och tre varma i högerspalten här intill.

Lotta Brinck

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här