Innovation

Stjärnkock slänger ut sin spis – satsar på eld

Stjärnkocken Mathias Dahlgren skrotade spisen när köket renoverades i somras. Ny Teknik har besökt Sveriges modernaste restaurangkök.

Publicerad

(Uppdaterad) – Jag vill ha mer flexibilitet och valfrihet. I stället för att vara låst vid en spis plockar jag fram plug-in-produkter som passar bäst för de råvaror vi jobbar med, säger Mathias Dahlgren, en av landets främsta mästerkockar.

När Ny Teknik tittar in i det nyrenoverade köket på restaurang Matsalen i Stockholm så står två sådana plug-in-produkter inkopplade vid arbetsbänken. I ena änden en stekhäll, i den andra en induktionsplatta. Däremellan tronar den nya spanska Jospergrillen, en träkolseldad grill i ugnsformat.

Prova Ny Teknik – 49 kr
för 1 månad


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här