Innovation

Nya labb ska stötta datadriven innovation

Vinnova satsar tio miljoner på nya datalabb runt om i landet. Ett av dessa kommer att öppnas på Sliperiet, en innovationsmötesplats vid Umeå universitet. Foto: Sliperiet
"Social hållbarhet och cirkulära ekonomi är intressanta områden", säger Thomas Kvist från Region Västerbotten om det nya datalabbet som öppnas i Umeå. Foto: Region Västerbotten

Vinnova miljonsatsar på sex nya datadrivna labb som ska främja digitala innovationer i Sverige. Ett av dessa datalabb ska öppna i Västerbotten till sommaren 2017.”Ett viktigt mål med projektet är att titta på hur vi kan skapa nya produkter och tjänster för att skapa en digitalt driven samhällsgemenskap”, säger Thomas Kvist, projektledare hos Region Västerbotten.

Publicerad

Genom att öka tillgången på öppen data – och göra det lättare att använda den – vill Vinnova göra lättare för offentliga aktörer och företag att utveckla nya varor och digitala tjänster.

För att lyckas med det satsar Vinnova nu tio miljoner kronor på att öppna sex nya labba runt om i Sverige som ökar möjligheterna att dra nytta datordrivna innovationer till nya produkter och tjänster.

Prova Ny Teknik – 49 kr
för 1 månad


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här