Karriär

Peppande mentorsprogram för inspiration till ingenjörsyrket

Pepp besöker NCC 2017 Foto: Pepp
Foto: Pepp
Projektgruppen 2018 Blenda Fröjdh, Natasha Nanakorn, Ingrid Karlsson, Antonia Dåderman, Greta Jonsson, Marika Daleke, Linnéa Lindahl och Iryna Kulatska Foto: Pepp
Avslutningsevent 2017 Foto: Pepp
Antonia Dåderman Foto: Pepp
Ingrid Karlsson Foto: Pepp
Greta Jonsson Foto: Pepp

För att inspirera unga kvinnor att söka sig till teknikbranschen driver organisationen Pepp ett mentorsprogram för gymnasietjejer, studenter och teknikföretag.

Publicerad

Exakt vad en ingenjör jobbar med kan vara svårt att svara på i en mening. Det beror på att yrket är så brett, en ingenjör kan göra så många olika saker. Den ideella organisationen Pepp startades 2013 med syftet att berätta främst för gymnasietjejer vad en ingenjör kan arbeta med. I dag drivs Pepp i Stockholm, Göteborg och Luleå. Nästa år finns de även i Uppsala och Linköping.

Varje vårtermin kan gymnasietjejer få kontakt med kvinnliga KTH-studenter inom organisationen genom deras mentorprogram. Tjejerna träffar sin mentor en gång i månaden och pratar om hur det är att studera på en teknisk utbildning. I Stockholm har ingenjörsstudenterna även företagsmentorer från teknikbolag. På så sätt blir det ett mentorsprogram i tre led.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här