Karriär

Så får du med soffpotatisen på hälsoresan

En stafett mellan Ateas samtliga Sverigekontor från Luleå till Malmö lockade 2 600 medarbetare och nästan lika många kunder, som motionerade sig fram på valfritt sätt. Projektet gav hr- och marknadsdirektören Magnus Sallbring tidningen Chefs utmärkelse Årets hälsofrämjande chef. Foto: Jörgen Appelgren
I år utmanade soffpotatisen Magnus Sallbring hela bolaget på SM-milen i Malmö en aprillördag. 200 antog utmaningen. Hans tid blev 1:19:13. För lite träning och nya skor är hans förklaring. Foto: Jörgen Appelgren

Vad gör man för att få stillasittande medarbetare att byta livsstil? ”Hittar på något galet”, svarar hr-chefen. Själv drog han med sig hela personalen på en stafett från Luleå till Malmö.

Publicerad

– Sitta stilla är den nya rökningen. Folk i vår ålder dör på grund av taskiga vanor, säger Magnu­s Sallbring, 49, hr- och marknadsdirektör på it-företaget Atea. Insikten om att medarbetarna inte rörde tillräckligt mycket på sig fanns där. Men hur få fart på dem?

– Jag sticker nog inte ut hakan om jag säger att många av oss i it-branschen inte hade femma i gympa, säger Magnus Sallbring.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här