Fordon

Baidu på väg med självkörande bilar i USA

Foto: Baidu

Kinesiska it-jätten Baidu är på väg att rulla ut självkörande bilar för test i USA. 2018 räknar företaget med att ha kommersiella fordon klara.

Publicerad

Kampen om att bli först med kommersiella självkörande bilar hårdnar. Kinesiska Baidu, ibland kallat för Kinas Google, planerar nu att börja tester med sina självkörande bilar också i USA, det rapporterar Wall Street Journal. I fjol berättade Baidu att företaget genomför tester tillsammans med tyska BMW i Kina och att företaget arbetar tillsammans med kinesiska biltillverkare för att ta fram teknik för självkörande bilar.

Testerna i USA ska leda fram till kommersiella självkörande bilar redan 2018 säger Baidus forskningschef Andrew Ng i en intervju i Wall Street Journal. De självkörande bilarna som planeras kommer dock bara att kunna köra själva på vissa utvalda vägar. I Sverige planerar Volvo liknande storskaligt test med självkörande bilar redan under nästa år. Även i Volvos vision handlar det om bilar som klarar att styra själva under vissa förhållanden på utvalda vägar.

Prova Ny Teknik – 49 kr
för 1 månad


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här