Digitalisering

Toshiba lämnar PC-marknaden i Europa

Japanska elektronikbolaget Toshiba kommer att dra sig ur PC-marknaden för privatkonsumenter i Europa och gör sig av med personal.

Publicerad

Personalen har informerats om de planerade neddragningarna och hur stora de väntas bli, men enligt The Register vill Toshibas talesperson inte ge någon siffra på hur många som kan tvingas lämna sina jobb. Men neddragningen kommer enligt Toshibas talesperson att förändra affärsstrukturen.

Enligt analysföretaget Canalys hade Toshiba en nedgång i försäljningen av notebooks på 38 procent i regionen Europa, Mellanöstern och Afrika under 2015, vilket innebar en marknadsandel på 3,5 procent av en marknad som överlag minskade med 16 procent. Toshiba kommer fortsätta att sälja PC-datorer hos återförsäljare i USA och Japan, men i övrigt kommer de att fokusera på försäljningen till företag, där efterfrågan väntas vara mer stabil. Som en följd av den planerade neddragningen har Toshiba också sagt upp tillverkarkontrakt med leverantörer, för att i stället flytta tillverkningen av flera produkter till sin egen fabrik i kinesiska Hang Zhou.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här