Nu kommer Minecraft till skolan

2016-09-23 15:25 Ada Fredelius  
Foto: Minecraft

Microsoft släpper en ny version av svenska spelet Minecraft. Spelet är skräddarsytt för undervisning.

Redan i dag använder sig skolor av Minecraft i undervisningen genom till exempel skolversionen Minecraft Edu, som Microsoft köpte tidigare i år.

Läs mer: Microsoft köper Minecraft för undervisning

I november kommer Minecraft: Education Edition, som förhandstestats av över 35 000 elever och lärare. Spelet innehåller möjligheter för lärare att hålla kontakt med sina elever och själva få del av andra lärares erfarnheter av att använda Minecraft i undervisningen.

Lanseringen kan ses i ljuset av att Microsoft satsar på att levererar it-system för just undervisning.

Läs mer: Teknik anpassar lärandet till eleven 

”Vi ser Minecraft: Education Edition som en väg in till ett intresse för digitalt skapande och programmering som kan väcka lusten hos elever att på sikt välja en IT-utbildning. Programvaran blir både en nyckel och inspirationskälla till att utvecklas i en allt mer digitaliserad värld”, säger Joke Palmkvist, ansvarig för skola och högre utbildning på Microsoft Sverige i ett pressmeddelande.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Senaste inom

Debatt