Nu kommer de riktiga kameramobilerna

2004-08-30 08:49 Lars Anders Karlberg  
Say cheese

Japanska Casio har redan lanserat en 3G-mobil i Japan med en inbyggd digitalkamera på hela 3,2 miljoner bildpunkter. Nu kommer också koreanska Samsung med en lika vass kamera i sin nya mobil SPH-S2300 – än så länge bara för den koreanska marknaden.

Samsung S2300.
Den sydkoreanska elektronikjätten Samsung är inte bara mobiltillverkare utan också kameratillverkare.

Samsung hävdar att man är först i världen med en inbyggd mobilkamera med så hög upplösning och samtidigt 3x optisk zoom, plus 4x digital zoom.

Samsung har inte avslöjat detaljerna om den nya linsen, men på kamerafantasternas chattsidor spekulerar man i att Samsung har en ny lins från japanska Pentax.

Pixeljakten blir allt intensivare
Med 3,2 megapixels upplösning blir en kameramobil lika bra som en traditionell digitalkamera - i varje mätt med dagens digitalkamerastandard.

Men digitalkamerorna kliver snabbt upp i antal pixlar och nyligen lanserade Sony en kompaktkamera för amatörer på 7,2 miljoner pixlar.

De nya högupplösande digitalkamerorna ger också möjlighet till rörliga bilder. Samsungs nya kameramobil kan spela in upp till två timmars video och man kan koppla kameran direkt till teven för att visa stillbilderna och videosekvenserna.

Dagens bästa kameramobiler på den svenska marknaden har 1,3 miljoner pixlar, men utvecklingen går snabbt och bättre kameror väntas komma hit redan i år.

Lars Anders Karlberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Senaste inom

Debatt