Digitalisering

Här är prylarna för en toppensommar

Plötsligt är sommaren här. Vatten, sand, regn, sol och ont om bredbandsuttag. Här är prylarna som räddar semestern.

Publicerad

En riktig espresso i vildmarken – När det är dags för paus från it-prylarna fixar den franska espressobryggaren Handpresso Wild kaffet mitt i vildmarken. Pumpa upp trycket till 16 bar för hand, fyll på kokhett vatten, lägg i en standardkudde med espressomalt kaffe, skruva åt, öppna ventilen och låt espresson sippra ner i koppen. www.handpresso.se
Fota med undervattenshus – De fina undervattensbilderna från dyksemestern eller snorkelturen tar du lätt med den vanliga digitalkameran. Allt som behövs är ett särskilt undervattenshus. Det här, som kommer från Canon, klarar 40 meters djup, kostar omkring 2 150 kronor och passar till de flesta av Canons kameror.

Full fart på trädgården –

Snabbast mobilt bredband får du med så kallade hsupa-modem, som har turbo-3g i både mottagning och sändning - upp till 7,2 respektive 2,1 megabit/s - exempelvis Options usb-modem Globesurfer Icon Hsupa eller Huaweis E270. Är täckningen klen kan du ta hjälp av en extern antenn. Bäst är en riktad antenn för fast montage, men det finns även mindre rundstrålande man kan ta med sig eller sätta på båten. Med svenska Dovados specialanpassade router för 3g-modem, Dovado Umr, kan du dela med dig av bredbandet och bjuda på surf i hela trädgården. Allt finns på www.infoferenda.com.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här