Cybercom köper Consafe Infotech

2003-12-04 12:27 Lars Anders Karlberg  

De båda it-konsultbolagen Cybercom och Consafe Infotech går samman och blir ett av de största konsultföretagen i Sverige inom telekom. Consafe Infotechs ägare Christer Ericsson får 10 procent av aktierna i det nya bolaget.

Cybercom är börsnoterat och betalar hälften av affären med nyemitterade aktier och hälften kontant.
 
Consafe Infotech ägs av sjökaptenen och entreprenören Jan Christer Ericssons bolag JCE, som blir en stor enskild aktieägare i Cybercom efter fusionen.
 
Christer Ericsson var en av Sveriges mest kända affärsmän på 80-talet. Han hade startat containter- och offshorebolaget Consafe som var bland de största i världen på bostadsplattformar för oljeprospektering till havs.
 
Efter Consafes konkurs flyttade Christer Ericsson till Chile där han byggde upp en ny företagsgruppering grundat på stora skogsinnehav. 1996 startade han teknik- och it-konsultföretaget Consafe Infotech i Malmö som utvecklade mobilteknik och mobiltjänster.
 
Som mest hade Consafe Infotech över 200 anställda i Sverige, Norge och Italien och var på väg till börsen under 2000, men it- och telekomkrisen kom emellan.
 
I dag har Consafe Infotech kvar fyra kontor i Sverige och Norge och är väsentligt mindre än Cybercom, som har 300 anställda i Sverige, England och Danmark.

Lars Anders Karlberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Senaste inom

Debatt