Digitalisering

Brittisk Iphone 6 klarar en vecka på en laddning

Med bränslecell som komplement till ett traditionellt batteri klarar en Iphone 6 dig i en vecka mellan laddningarna. Det hävdar ett brittiskt bolag som visat en prototyp.

Publicerad

Tomt batteri är ett av de största irritationsmomenten med dagens energislukande smarta mobiler. Nu säger sig ett brittiskt företag vara en lösning på spåren. Enligt tidningen The Telegraph har företaget Intelligent Energy visat upp en fungerande Iphone 6 med en inbyggd bränslecell som komplement till ett traditionellt telefonbatteri. Så när som på några små hål på baksidan skiljer sig den bränslecellsbestyckade telefonen inte från en som kommer direkt från Apple enligt tidningen. Bränslecellen producerar energi genom att kombinera väte och syre och biprodukten blir vattenånga.

Bränslecellen klarar enligt skaparna att förse telefonen med energi en hel vecka mellan laddningarna och prototypen har en cell som kan fyllas via telefonens hörlursjack när bränslet tagit slut. I en kommersiell version tänker sig företaget dock att telefonen ska ha en lucka i botten och en utbytbar engångskasett med bränsle.

Prova Ny Teknik – 49 kr
för 1 månad


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här