60 Gigabyte i bärbar musikspelare

2004-09-28 10:00 Håkan Abrahamson  
60 GB för Windows

Toshiba ökar kapaciteten i sin musikspelarserie Gigabeat med en modell som rymmer 60 GB – motsvarande 15000 låtar. Den fungerar bara med Windows XP och 2000.

Gigabeat
Den nya Gigabeatspelaren blir den rymligaste av marknadens olika bärbara musikspelare. Toshiba tillverkar den 1,8 tums hårddisk som sitter i Gigabeatseriens olika spelare (10, 20 och nu 60 GB) liksom i Apples Ipod-spelare. Apples största modell rymmer 40 GB.

De nya spelarna påminner ganska mycket om Ipod. Navigeringen styrs med en knapp som liknar ett kors. Information presenteras i en 2,2 tums färgskärm.

Spelarna drivs med litium-jonbatterier som klarar elva timmars spelning. Överföring mellan dator och spelare sker via usb 2.

Trots att spelarna bara planeras säljas i Japan kan man förutom japanska välja menyer på engelska, franska spanska och tyska. 20 GB-modellen kan emellertid börja säljas i USA i höst.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Senaste inom

Debatt

SPONSRAT INNEHÅLL

ANNONS