Digitalisering

Digitalisering

Stor virusattack mot Googlekonton

En stor virusattack mot Googlekonton har upptäckts. Mer än en miljon konton har drabbats genom ny malware, skadlig kod, för Android-telefoner, enligt IT-säkerhetsföretaget Check Point.

Digitalisering

Experten: Därför ökar ransomware-attackerna

Hackare tog nyligen delar av ett spårvagnssystem i USA som gisslan. Nu varnar säkerhetsexperten Maria Mörk för att liknande ransomware-attacker kan vänta även i Europa och Sverige.

Digitalisering

Mer pengar till utbyggnad av bredband

Regeringen omfördelar 150 miljoner kronor inom ramen för landsbygdsprogrammet för att satsa på utbyggnad av bredband på landsbygden.

Digitalisering

Utredare stoppar Uber Pop

Regeringens utredare Amy Rader Olsson lägger på onsdagen fram förslag som innebär ett bakslag för samåkningstjänster som Uber Pop och Heetch, skriver nyhetssajten Breakit.

Digitalisering

Ny rapport: Sverige bäst på ”deep tech”

Stockholm ligger i topp i Europa när det gäller antalet programmerare per capita med kunskaper inom heta framtidsteknologier som virtuell verklighet och maskininlärning, visar en ny rapport.

Digitalisering

Hackare gjorde kollektivtrafik gratis

Hackare slog till mot spårvagnsystemet Muni i San Francisco i helgen och tog en fjärdedel av deras datorer i gisslan. Som en följd av attacken gjordes kollektivtrafiken gratis.