Bygg

Därför blev det ett slukhål vid Linköpings universitet

Slukhålet vid Linköpings universitet uppstod när svavelväte frätte hål på cementröret till ett avloppsrör som betjänar större delen av södra Linköping. ”Inte god lukt”, hälsar Gunilla Pravitz vid universitetet. Foto: Gunilla Pravitz

- Det hade ju naturligtvis kunnat ske en olycka, säger Göran Carlzon, på Tekniska verken i Linköping, om slukhålet som plötsligt uppstod mitt på universitetsområdet i går kväll.

Publicerad

Vid 18-tiden på onsdagskvällen upptäckte förbipasserande ett slukhål i kanten av gångstråket som löper rakt igenom Linköpings universitetsområde. Hålet uppstod mitt emot studenternas kårhus och växte snabbt, fylldes med avloppsvatten och drog med sig en gatlykta ned i djupet.

- Det är många som går eller cyklar på stråket så det var rena turen att ingen trillade i. Mitt i det här slukhålet stod det faktiskt en gatlykta som fortsatta att lysa ganska länge. Så därför syntes hålet ändå ganska bra i mörkret, säger Göran Carlzon, pressansvarig på kommunens teknikbolag Tekniska verken i Linköping.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här