Hållbar industri

De vill koppla upp svenska industriföretag

De är svenskarna som alla älskar att jobba med. Doldisarna som gjort en lång rad omtalade prylar. Nu satsar WSI på internet of things – och ska hjälpa industriföretagen att koppla upp.

Publicerad

WSI: Wireless System Integration har inga egna patent och tar inte åt sig äran, men ligger likafullt bakom en lång rad uppseendeväckande produkter de senaste åren: en rökdykarmask med tvåvägskommunikation. Den omtalade smarta knappen Flic. En trådlös virtual reality-display åt giganten Nvidia. Faktum är att WSI och Nvidia är så förtjusta i varandra att svenskarna numera räknas som ”officiellt designhus” åt Nvidia.

– Vi skiljer oss lite från kollegerna i branschen, de stora konsulthusen, säger Jan-Åke Lindqvist, vd på WSI. Vi är ett designhus och jobbar från ax till limpa. Till skillnad från dem skickar vi aldrig folk utanför det här huset, utan tar in dem utifrån om vi behöver förstärka med någon kompetens. Starttiderna blir kortare och man får ett mer homogent team som blir bättre och bättre för projekt som levereras.

Prova Ny Teknik – 49 kr
för 1 månad


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här