Nyhetsbrev IT Compost

Digitalisering

Skolverket utsatt för it-attacker

Skolverket har utsatts för överbelastningsattacker vid två tillfällen den senaste tiden. Händelserna är anmälda till polisen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB).

Digitalisering

Skatteverkets nya plattform klarade trycket

Förra året blev trycket från nyfikna deklaranter stundtals för högt. Men i år tycks Skatteverkets sajt ha stått pall. Förklaringen kan vara ett plattformsbyte.

Digitalisering

Stora skillnader i tillgång på snabbt bredband

Det är stora skillnader inom Sverige i tillgången till snabbt bredband, beroende på var man bor. När det gäller tillgång på landsbygden ligger Gotland i framkant – och pensionärerna står för grovjobbet.

Digitalisering

Så blir du arbetsplatsens molnexpert

Molnexperten är ingen vanlig tekniker. Det är en person med brett register som hjälper företaget att renodla och automatisera hela produktionen, säger Johan Christenson, vd på infrastrukturleverantören City Network.

Digitalisering

EU vill stärka din rätt i sociala medier

EU-kommissionen sätter nu press på Facebook, Twitter och Alphabets tjänst Google+ att anpassa sig till EU:s konsumentregler. Kommissionen ger dem en månad att genomföra förändringarna, annars hotar böter.

Digitalisering

Flera nya sätt att betala med mobilen

Nu kommer flera nya tjänster för att svenskar ska kunna betala direkt med mobilen i kortterminaler. En av tjänsterna har barn och ungdomar som målgrupp.

Digitalisering

Farliga minnen hittade i företagspark

Göteborgare som stoppar ett upphittat usb-minne i datorn tar en avsevärd risk. Vill det sig illa kan de därefter bli avkrävda en lösesumma om de vill komma åt sina filer, som kan ha krypterats av program på usb-stickan.