Nyhetsbrev Allmänna Compost

Innovation

Datorspel kan lindra fantomsmärtor

Amputerade personer som spelar datorspel med en virtuell arm upplever lindring från fantomsmärtor som ofta drabbar människor som har förlorat en kroppsdel, visar en ny studie från Chalmers.

Fordon

Bilen som är en ubåt

TEKNIKSVEPET. Ubåtsbil, Spotifys framtid och Kindles nya språk. Här är senaste tekniknyheterna.

Digitalisering

Nytt IT-stöd ska fälla fler brottslingar

Polisen blev en myndighet för snart två år sedan. Men de efterlängtade samordningseffekterna kommer med stor eftersläpning. Först nu går det att med hjälp av ett nytt IT-verktyg, storsatsa mot dem som tidigare kallades livsstilskriminella.

Digitalisering

Stort tillslag mot hackarnätverk

Polis i flera länder har slagit mot ett stort hackarnätverk. Vid tillslagen beslagstogs 39 servrar runt om i världen, fem personer greps och ytterligare 221 servrar blockerades.

Miljö

Örebroare uppmanas spara vatten

Örebro kommun uppmanar sina invånare att spara på dricksvattnet, rapporterar lokala medier. En torr sommar och höst har gjort att vattenmagasinen inte fyllts på i den takt som behövs.

Miljö

Tar inte ansvar efter förgiftade brunnar

Nära två år efter att brandskum förorenade privata brunnar i Hamre hämtar byborna fortfarande dricksvatten i dunkar. Och striden kring det juridiska ansvaret går vidare.

Teknikrevyn

Patent på dubben som dras in

Trots att gatan är blank av is, kan det komma ett rop på polis: Vår lag hyser agg, mot bildäckens tagg, men ett patent löser vinterns kris.